Bekijk hier welke nieuwe films er in 2023 uitkomen

26 Apr 2023

Bekijk hier welke nieuwe films er in 2023 uitkomen

De filmwereld is altijd in beweging. Elk jaar komen er weer vele films uit. In 2023 zullen hier geen uitzonderingen op zijn. Er zijn veel films gepland die in het jaar 2023 zullen worden uitgebracht. Deze films hebben verschillende genres, waardoor er voor ieder wat wils is. Hieronder staan enkele films die in 2023 worden uitgebracht.

"Cherry" met Tom Holland

Tom Holland zal zijn grote-scherm debuut maken in de film "Cherry" in 2023. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een jonge man die terugkeert uit de oorlog en lijdt aan PTSS. In een poging om te dealen met de verschrikkingen die hij heeft gezien in de oorlog, begint hij aan drugsverslaving. De film is geregisseerd door Anthony en Joe Russo, bekend van Marvel-films zoals "Avengers: Infinity War" en "Avengers: Endgame".

"The Nightingale" met Amy Adams

Amy Adams zal de hoofdrol spelen in de film "The Nightingale". De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kristin Hannah. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die haar eigen stem wil vinden in een wereld waarin ze wordt gediscrimineerd als vrouw. De film wordt geregisseerd door Jennifer Kent, die bekend is van de horrorfilm "The Babadook".

"The King's Man" met Ralph Fiennes

Ralph Fiennes zal de hoofdrol spelen in de film "The King's Man". De film is een vervolg op de Kingsman-filmserie, gebaseerd op de gelijknamige romanenreeks. Deze film draait om een groep Britse agenten die samen komen om de wereld te redden van een internationale samenzwering. De film wordt geregisseerd door Matthew Vaughn, die eerder de Kingsman-films "The Secret Service" en "The Golden Circle" regisseerde.

"The Matrix 4" met Keanu Reeves

Keanu Reeves zal terugkeren in "The Matrix 4", een vervolg op de films die in 1999, 2003 en 2003 werden uitgebracht. De film is geregisseerd door Lana Wachowski, die ook verantwoordelijk was voor de originele trilogie. Er is nog geen verdere informatie vrijgegeven over de film, behalve dat het een vervolg zal zijn op de originele films.

"The Little Mermaid" met Halle Bailey

Halle Bailey zal de titelrol vertolken in de film "The Little Mermaid", een live-action-remake van de Disney-film uit 1989. De film zal geregisseerd worden door Rob Marshall, bekend van de musical-film "Mary Poppins Returns". De film zal een nieuwe versie van het klassieke verhaal vertellen, met nieuwe liedjes en een moderne twist.

"Mission: Impossible 7" met Tom Cruise

Tom Cruise zal terugkeren in "Mission: Impossible 7", het vervolg op de films uit 1996, 2000, 2006, 2011, 2015 en 2018. Deze film zal geregisseerd worden door Christopher McQuarrie, die ook verantwoordelijk was voor de vorige twee Mission: Impossible-films. De film zal gaan over het team dat onder leiding van Cruise staat, dat opnieuw wordt verraden en wordt geconfronteerd met gevaarlijke verraders.

"Avatar 2" met Sam Worthington

Sam Worthington zal terugkeren in de langverwachte vervolgfilm "Avatar 2". De film is geregisseerd door James Cameron, die bekend is van andere films zoals "Titanic" en "Terminator 2". De film zal gaan over de avonturen van Sully, Neytiri en hun kleine familie in de Avatar-wereld.

"Jurassic World 3" met Chris Pratt

Chris Pratt zal terugkeren in de film "Jurassic World 3", de derde film in de Jurassic World-filmserie. De film is geregisseerd door Colin Trevorrow, die ook de voorgaande twee films regisseerde. De film zal gaan over de avonturen van Owen Grady en Claire Dearing als ze een Jurassic Park-setting betreden die meer veranderd is dan ze ooit hadden verwacht.

"The Flash" met Ezra Miller

Ezra Miller zal de titelrol vertolken in de film "The Flash", de eerste solo-film over de voortvluchtige superheld. De film is geregisseerd door Andy Muschietti, bekend van de horrorfilm "It". De film zal gaan over Barry Allen, die door een experiment met de speedforce met ongelofelijke krachten wordt bekleed.

"Fast & Furious 9" met Vin Diesel

Vin Diesel zal terugkeren in "Fast & Furious 9", het vervolg op de films uit 2001, 2003, 2004, 2009, 2011, 2013, 2015 en 2017. De film is geregisseerd door Justin Lin, die ook verantwoordelijk was voor de vorige vier Fast & Furious-films. De film zal gaan over de avonturen van Dominic Toretto en zijn team als ze de wereld redden van een buitenaards wezen.

Conclusie

2023 belooft een spannend jaar te worden voor filmliefhebbers. Er zullen veel grote films worden uitgebracht, met grote sterren in de hoofdrollen. Er zijn films met avonturen, drama's, romantiek, horror, sciencefiction en meer. Er zal zeker iets zijn voor iedereen. Als je je verheugt op deze films, blijf dan deze pagina in de gaten houden voor meer informatie over de nieuwe films die in 2023 uitkomen.